Online vindbaarheid in Rotterdam

online marketing rotterdamVroeg was het zo dat wanneer een bedrijf succesvol wilde worden er in tijdschriften of bedrijvengidsen kon worden geadverteerd. De doelgroep werd zo aangesproken. Tegenwoordig bevinden veel potentiële klanten zich natuurlijk online. Het internet is dan ook zo ongeveer de meest belangrijke plek geworden voor bedrijven om zichtbaar te zijn. Zoekmachines spelen hierbij een zeer belangrijke rol.

Wanneer iemand tegenwoordig namelijk iets nodig heeft, dan gaat die gene naar zoekmachines zoals Google en typt in wat hij of zij zoekt. De resultaten die naar bovenkomen op de eerste pagina, krijgen hierbij de meeste zichtbaarheid. Veel mensen klikken door naar deze websites. Het is voor bedrijven tegenwoordig dan ook extreem belangrijk om hier zichtbaar te worden om geen kansen op nieuwe business te missen. De kwaliteit van de bezoekers is overigens ook heel erg goed, omdat deze mensen zelf de eerste stap hebben gezet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat andere kanalen compleet moeten worden genegeerd, zoekmachines / online kanalen kunnen een aanvulling zijn op de huidige marketing strategie.

Lokale vindbaarheid

Voor veel MKB bedrijven is het voornamelijk belangrijk om de lokale vindbaarheid van de website te verbeteren. Vaak doet een dergelijk bedrijf namelijk veel zaken in de regio en die vindbaarheid in de regio moet dan ook goed zijn. Hiervoor kan SEO Rotterdam een uitkomst bieden, omdat zo regionaal de vindbaarheid sterk kan worden verbeterd. Klanten typen in zoekmachines namelijk vaak een regio achter het zoekwoord in, om betere resultaten te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die de tuin wil laten verbouwen, zo iemand typt bijvoorbeeld ‘hovenier Rotterdam’ in de zoekmachine in, omdat hij met een regionaal bedrijf aan de slag wil. Wanneer u deze diensten (of uiteraard andere diensten) levert, is het cruciaal dat deze persoon met u in aanraking kan komen via zoekmachine marketing.

Bookmark the .