Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone

Een mobiele telefoon, we hebben er tegenwoordig allemaal wel 1. Telefoons als de iPhone, de bekende Samsungs & diverse andere merken zijn in veel broekzakken te vinden. Mensen spenderen veel tijd op hun telefoon. Sommige mensen ergeren zich hieraan.

mobiel netwerkAls er bijvoorbeeld een gezellige avond in de kroeg komt, dan is er altijd wel een moment dat iedereen in zijn mobieltje aan het kijken is. Dit begint een beetje normaal te worden maar eigenlijk is het natuurlijk heel vreemd. Als je een leuke tijd hebt in de kroeg, dan hoef je toch helemaal niet alles te delen op bepaalde sociale platformen?

Smartphones zijn vaak via de provider met het internet verbonden. Dat begon met vrij lage snelheid via GPRS, dat werd later vervangen door 3G en inmiddels bieden veel providers al 4G snelheden aan. Dat is super handig en werkt zeer snel. Veel telefoons die veel van het internet gebruik maken hebben een grote bundel nodig. En deze tarieven kunnen vaak flink oplopen. Zeker als je over de bundel heen gaat en data verbruikt buiten de bundel om.

Hoge rekeningen bij data verbruik buiten de bundel

rekening mobiel

De rekening kan flink oplopen bij data verbruik

Deze tarieven liggen vaak fors hoger en kunnen zodoende zorgen voor veel hoge rekeningen. Veel gebruikers nemen dan ook liever een wat grotere bundel. Zo weten ze zeker dat er geen hoge rekeningen komen. Een sim only internet abonnement is overigens iets dat zeer populair is. Mensen doen nog wel een jaartje met hun huidige mobiele telefoon en kiezen voor een abonnement zonder telefoon erbij. Een goede keuze, want deze tarieven liggen over het algemeen namelijk veel lager dan bij andere abonnement. Je krijgt bijvoorbeeld meer data of meer belminuten voor hetzelfde geld. Maar hoe kan dat eigenlijk..?

Wanneer een provider een telefoon in combinatie met een abonnement verkoopt, dan is de telefoon eigenlijk inbegrepen in de prijs. Althans, dat is vaak het geval. Als je namelijk hetzelfde abonnement wilt zonder telefoon, is de prijs veelĀ  lager. Online zijn veel aanbieders die zich compleet richten op sim only. Ze bieden dus geen andere mogelijkheden (abonnementen inc. telefoon). Online kunt u dan ook voordelig een abonnement afsluiten en zeker ook goed vergelijken. Er zijn veel mensen die zijn overgestapt naar een dergelijk abonnement. Ten eerste om de kosten, maar ook omdat sommige aanbieders de mogelijkheid bieden om per maand op te zeggen. Zeker voor de avontuurlijke student die nog wel eens een paar maanden met een backpack in het buitenland vertoeft een zeer interessante optie.

Bookmark the .